Clinica de Urgență a Facultății de Medicină Veterinară de la USAMV organizează o sesiune de donare sânge pentru a reface stocul în perioada sărbătorilor. Sunt acceptați pentru aceasta câinii care îndeplinesc o serie de condiții.
Astfel, câinii care pot dona sânge trebuie să cântărească cel puțin 25 de kilograme, să fie clinic sănătos, vaccinat și deparazitat la zi și să nu fi donat în ultimele trei luni.

Doritorii sunt așteptați alături de patrupezii lor în 18 decembrie (între orele 9 și 12), 19 decembrie (între orele 9 și 12), precum și în 20 decembrie (între orele 1- și 14). Este de preferat să se trimită un mesaj cu data la care pot veni, pe pagina de Facebook a clinicii sau la Andreea Rusu 0768681866 ori
Maria Nedisan (0745) 684 621.

Pentru fiecare câine participant la campania de donare se va oferi un examen clinic și hematologic complet.

Serviciul de urgență de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) a fost înființat în noiembrie 2004 și asigură în permanenţă servicii medicale veterinare de urgenţă pentru toate categoriile de animale de companie.

Dispune de recepţie, sală de consultaţii, sală ATI, săli de internare separate pe specii şi dotate cu aer condiţionat, sală personal precum şi farmacie proprie, iar în colaborare cu clinicile de specialitate din cadrul facultăţii asigură terapie şi spitalizare pentru animale de rentă şi cabaline.

În plus, Serviciul de Urgenţă este direct implicat în instruirea şi pregătirea profesională a studenţilor viitori medici veterinari.