BOALA FĂRĂ LEAC CARE ADUCE PAGUBE MARI OIERILOR! Un focar de scrapie a fost depistat la o fermă de ovine din județul Hunedoara. Boala este mortală, nu are tratament, iar turma în care este depistat un caz de scrapie ar putea fi sacrificată în întregime pentru a stopa răspândirea bolii. În România este epidemie de scrapie. Anul trecut, au fost lichidate mai multe turme din mai multe județe.

Este de ceva vreme un focar de screpie, identificat la un proprietar din zonă, dar să știți că se gestionează corespunzător, animalele au fost izolate. Nu se vinde, nu se cumpără de acolo, identificate corespunzător, se dirijează către abator, se abatorizează, se va stinge focarul în cel mai scurt timp, a declarat dr. Radu Iordache, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, DSVSA Hunedoara, pentru Satul hunedorean.

Pentru ținerea sub control a scrapiei, boală mortală pentru ovine, fără leac, și care le aduce mari pagube crescătorilor de ovine, există un program național.

Acest program este dublat de unul cu reguli stricte, adaugă directorul DSVSA Hunedoara.  Sunt măsuri bine întemeiate și puse în practică, de lichidare a efectivului și de stingere a focarului, a mai spus acesta.

Materialul integral poate fi citit pe www.agroinfo.ro.