Stare de urgență! Veterinarii cer convocarea CSAT

Sute de mistreți bolnavi de pestă porcină africană au fost descoperiți în județele Prahova și Teleorman. Veterinarii au intrat în alertă maximă și cer întrunirea Consiliui Național de Apărare a Țării pentru a opri propagarea virusului, care este la un pas să conducă la dispariția porcului românesc.

Purina a descifrat codul alergiilor feline

Hrănirea pisicilor cu  un produs special conceput cu pulbere de ouă poate neutraliza alergenii felini care declanșează simptome la oameni, au anunțat recent oamenii de știință ai companiei Purina. Într-un interviu acordat publicației online dvm360, cercetătorii au...

Colegiul Medicilor Veterinari se plânge de întârzierea promulgării Legii privind organizarea activităţii sanitar-veterinare din România

„Pentru ca activitatea sanitară veterinară să-şi realizeze menirea la cele mai eficiente cote se impune ca organizarea şi funcţionarea profesiei de medic veterinar să fie bine definită în acte normative emise de autoritatea statului respectiv Parlamentul României”, transmite Colegiul Medicilor Veterinari filiala Sibiu, într-un comunicat.

Petiție online în sprijinul medicilor veterinari din zona rurală

În anul 2018 un grup de parlamentari din grupurile: PSD,PNL,PMP,UDMR, ALDE,USR si PRO ROMANIA, întelegând situația gravă a serviciilor medicale veterinare din mediul rural au inițiat un proiect de lege pentru modificarea și completarea OG42/2004, privind organizarea activității sanitar-veterinare din România.