Din păcate, consumatorism și cumpărăturile impulsive de Crăciun s-au extins și în ceea ce privește animalele de companie. „Un animal înseamnă o responsabilitate în plus” și nu ar trebui să fie un cadou care rămâne în familie doar o lună – două. Reprezentații Animal Life invită orice potențial cumpărător sau adoptator „să privească animalele ca pe ființe vii, care simt, gândesc și au nevoie de o viață potrivită speciei și nevoilor lor”.

Cea mai mare organizație pentru animale de companie din Marea Britanie, Dogs Trust, de sărbători folosește sloganul „Un câine este al tău pe viață, nu doar de Crăciun”. Alte organizații blochează adopțiile de sărbători pentru a evita „greșelile”. Toate aceste măsuri au fost luate pentru că animalele de companie au devenit parte din consumatorismul sărbătorilor.

Animal Life are un sistem de adopții strict, astfel încât numărul de adopții din considerente greșite să fie redus. „În ultimii ani am avut rar cazuri de animale returnate – alergii, probleme de comportament, situații neprevăzute – pentru că am încercat să alegem din start familii foarte responsabile care să conștientizeze că un câine sau o pisică presupun costuri și grijă timp de ani de zile.

Citiți materialul integral poate fi citit pe www.turnulsfatului.ro.