Pentru Dr. Diana Manea, deținător al cabinetului Diamond Vet din Bucureşti, provocarea cea mai mare a activităţii profesionale de zi cu zi o reprezintă – după cum afirmă – lucrul cu oamenii. „Sunt foarte importante discuţiile cu ‘părinţii’ pacienţilor, în aşa fel încât să îmi înţeleagă sensul comunicării şi să reuşim să stabilim o conexiune care să fie în favoarea pacientului”. „Sunt foarte importante discuţiile cu ‘părinţii’ pacienţilor, în aşa fel încât să îmi înţeleagă sensul comunicării şi să reuşim să stabilim o conexiune care să fie în favoarea pacientului”.

O altă provocare pentru Dr. Diana Manea, ca medic deţinător de cabinet, este gestionarea corectă şi din punct de vedere administrativ, nu doar medical, a cabinetului, care reprezintă un business în sine. „Cabinetul este în Militari Residence, iar un mare avantaj este calitatea oamenilor din zonă, faptul că cei mai mulţi dintre clienţi sunt tineri, au un anumit nivel de pregătire şi înţelegere, ceea ce face să vină cu o mentalitate nouă legată de prevenţie. Faptul că deţinătorii acestor animale de companie înţeleg importanţa prevenţiei atât în viaţa lor cât li a animalelor lor se vede şi în faptul că, după cinci ani de instruire intensă în privinţa deparazitărilor interne, în această primăvară nu am avut niciun caz de babesioză!”

Dr. Diana Manea consideră că un mare câştig al ultimilor ani pentru medicina veterinară din România este faptul că s-a reuşit stabilirea unui anumit standard al tratamentelor, la care au aderat marea majoritate a medicilor în domeniu. Acum există specialişti pe cele mai multe ramuri ale medicinei veterinare, aşa că eu acţionez ca un ‘medic de familie’ pentru animăluţe şi prefer să le trimit la specialişti pentru fiecare afecţiune mai deosebită. Pe de altă parte, e important faptul că la noi protocoalele sunt orientative şi îmi pot adapta tratamentul fiecărui pacient în parte şi nu mă simt constrânsă de aceste protocoale”.

Poate şi acesta este unul dintre motivele pentru care Dr. Diana Manea nu s-a gândit niciodată să plece din ţară, deşi oportunităţi atractive au existat mereu. „Cred că sunt prea legată de locurile de aici, provocările din România mă stimulează. Tratez animalele de când mă ştiu, aveam o trusă improvizată când nu eram medic, câinii nu mă muşcau nici măcar când le puneam spirt pe rană…”, spune proprietara cabinetului Diamond Vet.

„Cred că există cineva dincolo de noi care guvernează totul, mă mai cert din când în când cu el, dar sunt momente în care are grijă şi ne protejează pe toţi, inclusiv pe noi medicii şi pe pacienţii noştri”, conchide cu zâmbetul pe buze Dr. Diana Manea, îngerul păzitor al animăluţelor mici şi mari din Militari Residence.