Creier, legătură, câini. La Universitatea Harvard, cercetătorii Gary D. Sherman și Jonathan Haidt au scanat creierele câinilor căutând răspunsuri la întrebări ca: simt patrupezii dragoste? simt emoții ca oamenii? cum știi că un câine își iubește omul?

Gregory Berns este profesor de neuroeconomie la Universitatea Emory, SUA, și a scris volumul „Cum ne iubesc câinii: un neurolog și câinele său adoptat decodează creierul canin”.

Creier, legătură, câini: legătura surprinzătoare

Cercetătorii au scanat creierele mai multor câini și au descoperit că aceeași regiune a creierului responsabilă pentru emoțiile pozitive la om este activată și la patrupezi. Însă nu a fost ușor să facă RMN-uri patrupezilor întrucât unii sunt jucăuși, greu de liniștit și de făcut să stea nemișcați. În plus, mai scrie healthy-holistic-living.com, aparatele creează o senzație de claustofobie pentru oameni, darămite pentru câini.

De regulă, veterinarii anesteziază câinii, însă pentru experimentul lor, cercetătorii de la Harvard aveau nevoie ca prietenii oamenilor să fie treji. Ca să-i țină acolo, oamenii de știință au folosit exerciții de recompensă. Astfel au făcut primele RMN la câini treji.

Materialul integral poate fi citit pe www.dcmedical.ro.