Vei fi luat probabil prin surprindere de multe dintre aceste așa-zise „adevăruri” despre pisici, care sunt de fapt simple mituri.

Chiar dacă ai o pisică de mult timp sau te gândești să adopți o blănoasă răsfățată și crezi că te-ai pus la curent cu toate informațiile despre micile feline, sunt multe informații false și mituri despre pisici care s-au transmis natural, de la generație la generație.

Iată cele mai populare dintre aceste mituri și adevărul gol-goluț despre ele:

Pisicile nu au nevoie de vaccin

Toate discuțiile pe care le-ai auzit despre vaccinuri s-au transmis și la modul în care avem grijă de animalele de companie. Sunt mulți posesori de pisici care nu vor să își vaccineze animalul, de teamă că i-ar face mai mult rău decât bine, sau pur și simplu pentru că nu consideră necesar acest lucru, mai ales dacă stau la apartament, iar mica felină nu are contact cu alte animale. De fapt, adevărul este că pisicile – chiar și cele de bloc – pot fi afectate de boli grave, multe dintre ele transmise chiar de la om. Informează-te, așadar, despre schemele de vaccinarepentru pisici și vorbește cu medicul veterinar. Dacă pisica ta stă la curte, ar putea avea nevoie de vaccinuri în plus.

Materialul integral poate fi citit pe www.a1.ro.