Câinii și pisicile sunt mult mai mult decât animale de companie prietenoase și jucăușe. Iată ce trebuie să știi despre terapia asistată cu animale de companie.

Animalele de companie precum câinii și pisicile nu sunt îndrăgite doar pentru faptul că sunt jucăuși și prietenoși. Aceste patrupede au puterea de a-și ajuta stăpânul atunci când acesta are nevoie. Nu de puține ori ne-am simțit mai relaxați și destresați în prezența unui câine sau a unei pisici. Aceste animale pot ajuta mult mai mult de atât, fiind utilizate în sesiuni de terapie.

Terapia asistată cu animale

Terapia asistată de animale (TAA) este o intervenție orientată înspre un scop, în cadrul căreia un animal ce îndeplinește criterii specifice este o parte integrantă a procesului terapeutic. Acest tip de terapie este furnizată prin intermediul unui specialist, care lucrează împreună cu animalul în cadrul procesului de terapie. Mai întâi se stabilește un plan de intervenție pe baza căruia, în cadrul ședințelor de terapie standard sunt introduse elemente de TAA, activități ce se bazează pe interacțiunea om-animal, care să rezoneze cu scopurile terapeutice stabilite.

Materialul integral poate fi citit pe www.a1.ro.