ASOCIAŢII PROFESIONALE

Colegiul Medicilor Veterinari

CMV

Conducere: Conf. Univ. Dr. Viorel Andronie

Adresă: Splaiul Independenței nr. 105, Sector 5, București

Telefon:  0040 213 194 504

Fax: 0040 213 194 505

Email: office@cmvro.ro

Web: www.cmvro.ro

 

Colegiul Medicilor Veterinari, funcţionează în baza Legii nr. 160/1998 republicată pentru organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar, publicată în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 289 din 6 august 1998, modificată şi completată de Legea 592/2003 publicată în Monitorul Oficial al României nr.8 din 7 ianuarie 2004, ca formă de organizare autonomă, non-guvernamentală, apolitică şi non-profit.

Colegiul Medicilor Veterinari are personalitate juridică. Organizarea şi funcţionarea Colegiului Medicilor Veterinari se realizează pe principiul teritorial, al eligibilităţii şi ierarhiei.

Primul Colegiu al Medicilor Veterinari s-a înfiinţat prin Decretul Lege nr. 3594 din 30 septembrie 1939, semnat de Regele Carol al II-lea. Colegiul a fost condus de Dr. Gheorghe Ionescu Brăila, primul său Decan. Acesta a fost organizat în 11 secţiuni corespunzătoare celor 10 Ţinuturi administrative ale ţării şi Municipiul Bucureşti.

Legea 706 din 1939

Prima lege pentru exercitarea profesiei de medic veterinar în România

Descarcă (18 MB)

Activitatea sa s-a întrerupt în anul 1948, reluându-se în anul 1998, odată cu adoptarea Legii 160/1998.

În primul său mandat postbelic, Colegiul a fost condus de Prof. Univ. Dr. Ioan Miclăuş.

Astăzi, Colegiul Medicilor Veterinari a ajuns o organizație puternică, formată din 8.820 medici veterinari care își desfășoară activitatea în cele mai diverse spectre profesionale.

Medicul veterinar este singura profesie care se află pe lanțul alimentar „de la fermă la furculiță”.

Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România

AGMVR

Conducere: Prof.univ.Dr. Mario CODREANU

Adresă: Splaiul Independenței nr. 105, Sector 5, București

Telefon: 004 021 319 4492

Fax: 004 021 319 4493

Email: agmvr@yahoo.ro; agmvro@gmail.com 

Web: agmv.ro

 

Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România (AGMVR) este o organizaţie ştiinţifică, profesională şi apolitică, cu o îndelungată tradiţie, având 100 de ani de existenţă şi peste 4000 de membri
Încă de la început, scopul Asociaţiei a fost „să contribuie la progresul artei şi ştiinţei veterinare în România”, care de-a lungul anilor s-a regăsit în toate formele ei statutare. În prezent, obiectivele şi atribuţiile sunt cuprinse în Statutul adoptat la Conferinţa Naţională a Asociaţiei din 28 octombrie 1998. AGMVR este membru al Asociaţiei Mondiale Veterinare (WVA) din anul 1971, calitate preluată de la Societatea de Medicină Veterinară care şi-a reluat activitatea la 15 mai 1971. De asemenea, Asociaţia Generală este membru al Federaţiei Veterinarilor din Europa (FVE) din 28-29 mai 1998. 
În 1991 a avut colaborări profesionale deosebite, cu Organizaţia „Veterinaires Sans Frontieres” (VSF), după care în iunie 1992 a participat ca membru fondator la constituirea Organizaţiei „Cooperation et Echanges Veterinaires Est-Ouest” (CEVEO) din Lyon, Franţa. 
AGMVR este membru fondator al „Asociaţiei Veterinare din Balcani şi zona Mării Negre” (BaBSeVA) din 1992, împreună cu asociaţiile din Bulgaria, Grecia, Iugoslavia şi Rusia. În mai 1991 – prin Dr. Horaţiu Olaru – a participat la constituirea Asociaţiei Veterinare Francofone – care a avut loc la Şcoala Naţională Veterinară de la Alfort – Paris. 
Cu ocazia aniversării a 250 de ani de la înfiinţarea primei şcoli de medicină veterinară de la Lyon în 1761, s-a lansat Iniţiativa „Vet 2011”. Comitetul Naţional constituit pentru coordonarea acţiunilor şi manifestărilor profesionale în perioada 2010-2011, a fost condus de AGMVR.

Societatea Română de Nefrologie Veterinară Hemodialivet

 

Conducere: Asist. Univ. Dr. Alexandru Vițălaru

Adresă: FMV București, Clinici, Str. Dr. Staicovici Nr. 63, București

Telefon: 0040 723 394 731

Fax: 

Email: 

Web: www.hemodialivet.ro 

 

Ideea acestui proiect a pornit în urmă cu aproximativ 7 ani, moment la care am realizat necesitatea existenței unui centru de hemodializă veterinară.
Numărul crescut de cazuri de insuficiență renală la câine și pisică, dar și afecțiunile care generează această patologie ca determinare secundară (leptospiroza, babesioza, intoxicații diverse) au constituit fundamentul acestei idei. 

Am contactat numeroase centre din lume și am avut un dialog prelungit cu producătorii din domeniu și, la mai bine de 6 ani de la debutul dialogului, am găsit o deschidere la unul dintre liderii mondiali din domeniu. În prezent, Clinica noastră deține cea mai modernă aparatură a momentului, iar terapia se face în strânsă legătură și cu suportul continuu al liderilor de opinie din domeniul medical uman din marile centre de hemodializă din România. 

Pornită acum un an de zile, Clinica s-a extins, iar numărul de cazuri rezolvate pozitiv este în creștere continuă.

În cadrul acestei Clinici oferim dializă peritoneală pentru căței și pisici de până în 10 kg, hemodializă intermitentă și hemodializă continuă. Terapia de substituție renală extracorporală poate fi prevăzută ca hemodializă intermitentă sau terapie de substituție renală continuă. Deși acestea diferă în execuție, ambele metode se bazează pe aceleași principii fiziologice.

Dializa peritoneală este un excelent substitut al hemodializei la cazurile care, din diferite motive nu pot suporta hemodializa. Pe lângă dializă, pacienții pot beneficia și de servicii medicale complexe (medicație adjuvantă intravenoasă, nutriție enterală, tuburi de hrănire) internare și îngrijire continuă asistată. 

Deși nu este cea mai ușoară și prietenoasă experiență pentru animalul dumneavoastră de companie, ne dorim și suntem siguri că reușim să o transformăm într-o amintire cât mai plăcută pentru cei care ne trec pragul.

Societatea Română de Dermatologie Veterinară

 SRDV

Conducere: Rareș Căpitan

Adresă: Sos. Panduri nr. 29-31, bl.P2 sector 5, Bucuresti, Romania

Telefon: 0040 215 699 153

Fax: 

Email: contact@srdv.ro 

Web: www.srdv.ro 

 

Societatea Romana de Dermatologie Veterinară (SRDV) este o asociație ce s-a fondat in 2014 de catre opt medici veterinari de liberă practica și cadre universitare din institutiile de specialitate, toți cu interes sporit in domeniul dermatologiei veterinare.

Veniturile obținute din sponsorizări, taxe, congrese și întâlniri, profiturile sunt dedicate activităților curente organizarea de evenimente specifice, activitati stiintifice de cercetare și inițiative de interes pentru membrii. Limba oficială este romana.

SRDV iși propune sa publice studii originale realizate prin metode clasice si moderne in domeniul dermatologiei si dermatopatologiei veterinare și in domeniile conexe inscriindu-se astfel in efortul general de promovare a cunostintelor medicale. De asemenea SRDV isi mai propune formarea si promovarea unor opinii privind cercetarile desfasurate in domeniul dermatologiei veterinare si mentinerea unui dialog sau schimb de idei legate de aceste cercetari precum si impactul lor asupra practicii dermatologice.

Societatea Română de Medicină Felină

 SRDV

Conducere: Dr. Tache Epure

Adresă: Strada Aprod Purice nr. 1, Constanța

Telefon: 0040 745 104 106

Fax: 

Email: 

Web: https://www.facebook.com/srmf.ro/

 

Asociația Medicilor Veterinari pentru Animale de Companie

AMVAC / RoSAVA

Conducere: Robert Popa

Adresă: Strada Primaverii , nr 35, Ploiesti , Prahova , Romania

Telefon: 0040 749 181 236

Fax: 0040 244 593 658

Email: office@amvac.ro

Web: amvac.ro 

 

AMVAC este o asociaţie profesională înfiinţată în anul 2006 pentru a reprezenta interesele medicilor veterinari liber profesionişti specializaţi în animale de companie.

AMVAC are rolul de a informa membrii în legătură cu noutăţile ştiinţifice şi tehnice din domeniu, de a organiza conferinţe, seminarii şi congrese în România, de a promova noi tehnici terapeutice, de a facilita contactul cultural şi ştiinţific între veterinarii români şi cei din străinătate şi de a contibui la dezvoltarea domeniului veterinar din România prin promovarea, susţinere şi iniţierea de proiecte cu caracter ştiinţific pentru dezvoltarea profesională continuă a specialiştilor veterinari.

Asociația Medicilor Veterinari Clinicieni din București

AMVCB

Conducere: Cristian Enciu

Adresă: Bdul. Chișinău, nr. 19, bl. A 5, sc. B, ap. 71, sector 2, București

Telefon: 0040 762 205 783

Fax:

Email: CONTACT@AMVCB.RO

Web: www.amvcb.ro

 

AMVCB – Asociatia Medicilor Veterinari Clinicieni din Bucurestieste o asociatie fondata in anul 2013, din dorinta de a reprezenta medicii veterinari clinicieni din Bucuresti si nu numai, de a facilita accesul membrilor la evenimente stiintifice, simpozioane, congrese nationale si workshop-uri cu o calitate informationala ridicata.

Dorim sa promovam valorile medicinei veterinare Romanesti, dorim sa impartasim informatii tuturor membrilor.

Asociația Veterinară Ecvină din România

AVER

Conducere: Dr. Cristi CRECAN

Adresă: Strada Mănăștur nr. 3-5, Cluj Napoca, Cluj 400372, România

Telefon: 0040 732 556 462  

Fax:

Email: secretariat.aver@gmail.com

Web: www.aver.vet 

 

Fondată în anul 2010, Asociația Veterinară Ecvină din România este o organizație profesională a medicilor veterinari specializați în tratarea cailor.

AVER promovează bunăstarea cailor din România prin organizarea de congrese, cursuri și workshop-uri pentru perfecționarea medicilor veterinari ecvini, dar și pentru educarea proprietarilor de cai.

Asociația Tehnicienilor și Asistenților Veterinari din România

A.T.A.V.RO

Conducere: 

Adresă: 

Telefon: 

Fax:

Email: 

Web: atavro.wordpress.com 

 

Asociația Asistenților Veterinari din România

AAV

Conducere: Alexandru Postelnicu

Adresă: 

Telefon: 004 0724 054 353

Fax:

Email: office@asociatia-asistentilor-veterinari.ro  

Web: asociatia-asistentilor-veterinari.ro 

 

Asociația Română de Diagnostic Imagistic Veterinar 

ARDIV

Conducere: Prof. univ. Dr. Vulpe Vasile

Adresă: Laboratorul de Roentgen Diagnostic, Facultatea de Medicina Veterinara, USAMV Iasi, Aleea Mihail Sadoveanu nr. 8, cod 700489, Iasi, Romania

Telefon: 004 0232 407 571

Fax:

Email: ardiv2013@yahoo.ro  

Web: www.ardiv.org 

 

Asociația Română de Diagnostic Imagistic Veterinar a luat naștere în anul 2013, prin
unirea mai multor medici veterinari pasionați de imagistică veterinară din Iași, Cluj și București.
Încă de la început, am simțit necesitatea dezvoltării acestei ramuri medical veterinare, prin
colaborare, acumularea de noi informații și împărtășirea lor cu colegii practicieni.
Scopul major al ARDIV a fost și rămâne promovarea utilizării examenelor imagistice în
medicina veterinară pentru beneficiul pacienților și al medicilor veterinari și încurajarea tuturor
formelor de cercetare științifică ce implică imagistica veterinară.

Asociația Română Veterinară de Ecografie

ARVE

Conducere: Dr. Mario Codreanu

Adresă: 

Telefon: 004 0744 648 134

Fax:

Email: codveterinary@yahoo.com 

Web: 

 

Societatea Română de Cardiologie Veterinară 

RSVC

Conducere: Dr. Crsitian BĂDULESCU

Adresă: 

Telefon: 0734 359290

Fax:

Email: office@rsvc.ro 

Web: 

 

Societatea Română de Cardiologie Veterinară este o organizație care se adresează viitorului prin vocea prezentului. Societatea Română de Cardiologie Veterinară (RSVC) este un ideal. Este viziunea de a aduce împreună toți oamenii care iubesc cardiologia veterinară. RSVC are misiunea de a ridica nivelul științific, de pregătire profesională al tuturor celor care își doresc să i se alăture. De aceea suntem încântați să primim în această asociație atât membri care au făcut istorie în domeniul cardiologiei veterinare, dar și membri care vor să descopere tainele și frumusețea cardiologiei veterinare. Deschidem ușa tuturor persoanelor care vor să respecte normele de etică profesională și conduită morală, care vor să se implice activ în promovarea valorilor științifice din această ramură. Țelul nostru este răspândirea de informații valoroase din domeniul cardiologiei veterinare pe întreg cuprinsul României. Așteptăm cu brațele deschise, tineri studenți, proaspăt absolvenți, practicieni, persoane cu diferite experiențe, care împărtășesc aceleași idealuri ca și noi.

Asociația Română Veterinară de Oftalmologie

AROV

Conducere: Dr. Iuliana Ionașcu

Adresă: 

Telefon: 0752 475859

Fax:

Email: driulianaionascu@yahoo.com

Web: https://www.facebook.com/AsociatiaRomanaDeOftalmologieVeterinara/ 

 

AROV îşi propune:

– să susţină interesele profesional ştiinţifice ale membrilor, contribuind la perfecţionarea pregătirii profesionale în domeniul oftalmologiei veterinare;
– să susţină participarea membrilor săi la congrese, conferinţe, simpozioane de specialitate organizate în plan naţional sau internaţional;
– să organizeze şi să participe la manifestări ştiinţifice, reuniuni profesionale, expoziţii de specialitate, workshop-uri.

Asociația Română de Stomatologie Veterinară

ARSV

Conducere: Dr. Camil Stoian

Adresă: 

Telefon: +43 664 789 54 33/ 0040 765 702 566

Fax:

Email: arsv.ro@yahoo.com 

Web: https://www.facebook.com/StomatologieVeterinara/ 

 

 Asociația Română de Stomatologie Veterinară este o societate tânără, persoană juridică română de drept privat, care urmărește creșterea nivelului de conștientizare a importantei stomatologiei veterinare in Romania.

Dezideratele noastre sunt pregătirea și perfecționarea profesională a medicilor veterinari practicieni precum si creșterea nivelului profesional și științific al membrilor săi.

Romanian Veterinary Emergency and Critical Care Society

ROVECS

Conducere: 

Adresă: 

Telefon: 

Fax:

Email: office@roveccs.ro 

Web: www.roveccs.ro

 

 

Societatea Română Veterinară de Ortopedie

SRVO

Conducere: Dr. Edmond Stecyk

Adresă: Iași, România

Telefon: 0040 232 212 184

Fax:

Email: salvanim@mail.dntis.ro 

Web: www.srvo.ro  

 

 Necesitatea educarii continue a medicului veterinar a avut ca rezultat infiintarea Societatii Române Veterinare de Ortopedie (SRVO ). Principala preocupare a societatii este de oferi membrilor săi posibilitatea perfecţionării continue prin organizarea de manifestări dedicate celor interesaţi de acest segment.

Conferinţele, workshop-urile, congresele au ca scop informarea membrilor despre noutăţile ştiinţifice şi tehnologice din domeniu  şi de a promova tehnici noi de terapie, şi mai ales de a facilita contactul cu specialişti consacraţi internaţionali.  Această dorinţă de evoluţie firească în viaţa medicală, este impusă şi de proprietarii pacienţilor noştii, proprietari care au devenit din ce în ce mai pretenţioşi şi mai bine informaţi asupra inovaţiilor din domeniu.

Societatea Română Veterinară de Reproducție

SRVR

Conducere: Dr. Alexandru Diaconescu

Adresă: Iași, România

Telefon: 0040 744 311 130

Fax:

Email: diaconescu_vet@yahoo.fr  

Web: www.srvo.ro  

 

 

Asociatia Romana Veterinara de Chirurgie Generala

ARVCG

Conducere:

Adresă: București, România

Telefon:

Fax:

Email: arvcg@yahoo.com

Web: