Este foarte bine cunoscut faptul că un cîine este cel mai bun prieten al omului. Dar ce facem cu copiii mici? Numeroase studii arată că un copil care crește alături de un câine are beneficii atât din punct de vedere medical, cât și emoțional. Ei pot împiedica copiii să plângă, să-i facă să râdă, să aducă jucării, să-i urmeze și să îi protejeze, chiar dacă înseamnă să-și riște propria viață.

În schimb, copiii au un prieten de încredere și adevărat, care este un bun ascultător fără să îl judece. Câinii fac toate astea și multe altele. Ei învață copiii despre empatie, cum să facă față situațiilor stresante, să învețe și să exploreze lumea prin atingere, să dezvolte inteligența emoțională și cum să se bucure de lumea din jurul lor.

Și asta nu e tot. Studiile au arătat ca bebelușii care cresc lângă un câine sunt mai sănătoși și cu un sistem imunitar mai puternic. Mai mult, deoarece saliva unui câine este antibacteriană, prin urmare, aceștia țin bebelușii departe de germeni pur și simplu lingându-i sau sărutându-i.

Deci, mergeți mai departe și descoperiți modalitățile prin care câinele poate fi un însoțitor perfect pentru copilul dvs. Un câine nu va solicita niciodată compensații în schimbul faptului că este alături de copil, cu excepția unei mari îmbrățișări. În timp ce îți vei lăsa câinele singur cu un copil, el îi va oferi o companie excelentă, iar copilul va fi fericit și în siguranță.

 

Material preluat integral și tradus de pe www.dailyinfographic.com.